SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Boćari Otoka bez bodova ostali u samoj završnici

Autor/ica
Objavljeno: 21 studenoga, 2022
BK Otok

Izvor: BK Otok

Još jedan nesretni poraz otočkih boćara. Tijek jučerašnje utakmice u Dubrovniku obilovao je nizom dramatičnih preokreta, ali na kraju je jezičac vage prevagnuo na stranu domaćina koji je dobio utakmicu rezultatom 13:11 te s nova tri boda zasjeo na vrh tablice 1. Hrvatske boćarske lige.

Poslije odlično otpucanog štafetnog izbijanja i pobjede 45:44 boćari iz Otoka su imali ukupni rezultat 8:8 i realne šanse za pobjedu prije završne faze utakmice u kojoj se igraju četiri discipline (tri para te bliženje i izbijanje u krug). Kod rezultata 12:10 za BK Hajduk i preostale još jedne discipline odigrala se prava drama u zadnjem bacanju bulina.

Otočki par je u toj disciplini do tog trenutka imao prednost od 7:3. U boćanju je to velika prednost i očekivala se pobjeda Otoka i ukupno osvajanje velikog boda na gostovanju kod favorita za osvajanje prvenstva. U momentu kada su boćari Otoka, otac i sin Grančić, imali još jednu preostalu neodigranu boću i dva punta na podu domaćini su imali 4 neodigrane boće i nepovoljnu situaciju za osvojiti 4 punta i izvući neriješen rezultat i ukupnu pobjedu. Hajdukov igrač Petković, reprezentativac Crne Gore odlučuje se na potez koji mu je jedina “slamka spasa”.

To je izbijanje dvije boće jednim udarcem. I Petković na žalost Otočana to i uspijeva. Ali Otok još jednom preostalom boćom kroji svoju sudbinu. Može uvaljati bolju od domaće ili je izbiti i riješiti disciplinu u svoju korist. Nakon “vijećanja” Grančića i voditelja Otoka odlučeno je da mlađi Grančić domaću boću izbija (do tada je u 75 minuta igre imao samo jedan promašaj). Na žalost za par milimetara drugi promašaj i domaćinu se pružila šansa da s uvaljane preostale 3 boće izvuče neriješeno i ukupnu pobjedu. I tako bi.

Otok u idućem kolu ide ponovno u goste ekipi Naklica na Gripe u Split.

ferata@ferata.hr
0997370409