SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Devastirane liječničke ordinacije u Dalmatinki, ukradeni lijekovi opijati

Autor/ica
Objavljeno: 8 studenoga, 2022
ord dalm

Policijska postaja Sinj danas u popodnevnim satima dobila je dojavu o provali u ambulante Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije, koje se nalazi u kompleksu bivše tvornice Dalmatinka. Riječ je o tri ordinacije, čiji su zakupci dr. Alenka Miloš, specijalistica obiteljske medicine, dr. Ljubica Šušnjara Paladin, specijalistica medicine rada i dr. Matko Čarić, stomatolog.

Provala se najvjerojatnije dogodila u noći s ponedjeljka na utorak, a provalnik ili više njih, devastirao je sve tri ordinacije. S obzirom na to da svi liječnici u tom objektu utorkom rade u poslijepodnevnim satima, provala je policiji prijavljena danas oko 13 sati. Na mjesto događaja prva je došla medicinska sestra Marina iz ordinacije dr. Miloš, koja je o svemu izvijestila svoju doktoricu, a potom odmah i policiju, čiji su službenici obavili očevid.

Razbijena su stakla na gotovo svim vratima i vitrinama, ispreturane su ladice i pobacani papiri koji su bili u njima, kao i računala, pisači i sve ostalo što se nalazilo na stolovima, a najveća šteta nastala je u ordinaciji dr. Miloš.

Kako saznajemo, iz ordinacija su ukradeni lijekovi koji se smatraju opijatima, a cjepiva koja su bila u hladnjaku moraju se baciti, jer su vrata istoga ostala otvorena.  Najvrjedniji medicinski uređaji nisu otuđeni. Zbog svega toga liječnici zakupci vjeruju da je počinitelj ili više njih netko od narkomana.

Dok se šteta ne popravi, ordinacije neće raditi.

Podsjetimo, prije nekoliko dana u tekstu ‘Uložili milijune, a projekt na čekanju! Tko je kriv?‘ pisali smo kako prostor bivše tvornice Dalmatinka već godinama stoji zapušten te se pomalo pretvara u divlje odlagalište otpada. Ordinacije Doma zdravlja u koje je provaljeno jedini su dio kompleksa koji je uređen, no sve oko njih je devastirano, a narkomanske igle i lijekovi-opijati mogu se vidjeti na svakom koraku. Liječnici tvrde da su o svemu upozoravali sve nadležne institucije, od inspekcija, preko Doma zdravlja do Grada Sinja, no nitko nije reagirao. Nakon ovoga nemiloga događaja, nadamo se da će nadležni ipak napraviti neke korake, kako bi liječnici mogli u miru raditi svoj posao, a pacijenti imali adekvatnu skrb koja im je potrebna.

ferata@ferata.hr
0997370409