SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

U Dicmu otvoren ‘Zeleni park’

Autor/ica
Objavljeno: 10 listopada, 2022
dicmo

U Dicmu je danas, 10. listopada, otvoren ‘Zeleni park’- projekt kojeg je Općina Dicmo prijavila na LAG Zagora natječaj 2019. godine. Završetkom projekta uređeno je 1650 kvadratnih metara javne općinske površine na čestici zemlje koja se nalazi u središtu naselja Kraj, uz Dom zdravlja i zgradu pošte.

Načelnik Petar Maretić rekao je da je zadovoljan jer Općina povećava kvalitetu života svojih građana:

‘Mi smo uveli besplatan prijevoz studentima, podigli smo stipendije, sufinanciramo put sportašima i nagrađujemo ih, a do sada su najmlađi bili zapostavljeni. Napravili smo nešto za najmlađe, ali i osobe starije životne dobi. Najveća je radost kad vidite svu tu djecu koja su sretna i napokon imaju oazu gdje se mogu igrati i gdje su ograđeni od potencijalne opasnosti’.

Voditeljica Lokalne akcijske grupe Zagora Marijana Botić Rogošić kaže da su raspisali dva natječaja kroz koja su podijelili sredstva u svih pet Općina koje pokrivaju te da je ‘Zeleni park’ u Dicmu prvi projekt u cijelosti završen:

‘Već par dana otkad je u funkciji vidimo da je prenapučen djecom, tete iz vrtića dovode djecu, tu su i osobe treće životne dobi. Kad prođete tu nekoliko puta i vidite velik broj korisnika onda znate da smo napravili dobar posao i da je Općina Dicmo prepoznala što je stvarna potreba njihovog mjesta. Ovaj ‘Zeleni park’ je sada dodatna vrijednost centru općine’.

Udruga LAG Zagora raspisala je dva natječaja za razdoblje od 2014. do 2020. godine, govori Botić Rogošić:

‘Općina Dicmo se prijavila na oba natječaja sa svoja dva projekta. Iz prvog natječaja, za ovaj projekt ‘Zelenog parka’, dobila je 518 tisuća kuna. Iz drugog natječaja, za projekt Tematski park povijesnih putova Općine Dicmo, povukla je 528 tisuća kuna’.

Za kraj otvorenja ‘Zelenog parka’, načelnik Maretić najavio je idući projekt za najmlađe stanovnike:

‘Dolaskom na vlast odlučili smo što više ovakvih igrališta pozicionirati u zaseocima i mjesnim odborima. Već smo isprojektirali još jedno malo igralište na području naselja Kraj koje ćemo prijaviti na natječaj i plan nam je napraviti ga u dvije godine’.

Ukupna vrijednost projekta je 704 327,50 kn s PDV-om.

ferata@ferata.hr
0997370409