SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Otok: Na prosvjedu se okupilo 80-ak mještana

Autor/ica
Objavljeno: 27 rujna, 2022
IMG WA

U Otoku je sinoć održan mirni prosvjed mještana, kojeg je podržao i načelnik Dušan Đula. Cilj prosvjeda je bio upozoriti javnost na već duže vrijeme razrovane ceste na području Općine Otok, zbog izgradnje Aglomeracije, te na neadekvatan smještaj građevinskih radnika u centru Otoka.

Na prosvjedu se okupilo oko 80 prosvjednika, kojima se obratio načelnik Dušan Đula.

‘Ova situacija s razrovanim cestama je neodrživa i nedopustiva. Ovo više ne možemo trpjeti, jer traje više od pola godine. Problem je još veći zbog obilnih kiša, koje su u brdskim predjelima naše općine oštetile oborinske kanale, a pred nama su i zimski uvjeti, pa možemo zamisliti kakvo će tek stanje biti. Do sada smo održali nekoliko puta, nakon kojeg bi oni asfaltirali 100, 300 metara županijske ceste i onda stanu, a lokalne nisu ni taknute. Ne možemo dozvoliti nikakva djelomična rješenja, već cjelovita’, kazao je načelnik Dušan Đula.

Što se tiče neadekvatnog smještaja građevinskoh radnika, Đula je kazao kako je u centru Otoka, pored ulaza u zgradu škole, postavljeno 5 kontejnera za potrebe stanovanja stranih radnika, zaposlenih u tvrtki iz Otoka.

‘Prema dopisu kojeg sam dobio iz PP Sinj, 3 kontejnera su za stanovanje, jedan za wc i jedan za kuhinju. U dopisu iz policije stoji da Općina Otok mora poduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti, jer poduzetnik, odnosno vlasnih tih kontejnera, Županijskom odjelu u Sinju nije podnio zahtjev za njihovo postavljanje. Nama je to u centru općine i nije prihvatljivo u centru, točno ispred ulaza u školu, na takav način organizirati smještaj’, kazao je Đula, dodajući kako će mještani Otoka, biti prisiljeni i na druge korake, između ostalih i blokadu cesta.

ferata@ferata.hr
0997370409