SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Vozači oprez! Na cesti kroz Smradovo otvorila se rupa!

Autor/ica
Objavljeno: 18 rujna, 2022
rupa

Na lokalnoj cesti kroz Donje Glavice, na dionici od mosta u Smradovu prema Vučićima, propao je asfalt i otvorila se rupa.

Mještani tvrde da se na tom mjestu rupa otvorila prije gotovo godinu dana, te da su na njihov poziv intervenirali djelatnici Županijskih cesta, koji su rupu napunili šljunkom, no prije par mjeseci  ponovo se otvorila, a šljunak je doslovno ‘progutala’.

rupa

Mještani pretpostavljaju da se rupa otvorila zbog prodiranja vode iz kanala koji se nalazi između poljoprivrednih parcela, koji je prije proširivanja ceste odvodnom cijevi ispod asfalta bio povezan s glavnim oborinskim kanalom u Smradovu. Prilikom proširivanja ceste,  tvrde, odvodna cijev je začepljena, umjesto da je produžena ili da je postavljena nova, kako bi voda i dalje mogla otjecati u oborinski kanal.

Rupa je promjera 30-ak centimetara, no s obzirom da se na tom području usljed velikih oborina nakuplja velika količina vode, koja sebi nalazi put, postoji opasnost da se proširi, što bi moglo itekako ugroziti sigurnost vozača. Da je to tako potvrđuju nam i fotografije, na kojima se oko rupe vidi ispucani asfalt promjera većeg od dva metra.

rupa

Dok se nadležni ne sjete ovaj problem riješiti na adekvatan način, nama ostaje samo upozoriti vozače i pješake da budu oprezni na ovom dijelu ceste.

ferata@ferata.hr
0997370409