SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Zbog poskupljenja struje poskupljuje i voda!?

Autor/ica
Objavljeno: 3 veljače, 2022
JOSIP MIOC

Nakon što je saborski zastupnik i gradonačelnik Sinja Miro Bulj jučer u Saboru upozorio na povećanje cijena električne energije za lokalne vodovode i to za 200 posto, nametnulo se pitanje hoće li zbog toga doći do povećanja cijene vode.

Podsjetimo, Bulj je kazao kako je komunalna tvrtka Vodovod i odvodnja Cetinske krajine električnu energiju u javnoj nabavi prije godinu dana plaćala 2,1 milijun kuna, a da nabavna cijena za 2022. godinu iznosi 6,3 milijuna kuna.

Informaciju nam je potvrdio direktor Vodovoda i odvodnje Josip Mioč, koji je kazao kako je ovo Društvo u fazi raspisivanja nove javne nabave za električnu energiju, za koju se nada da će donijeti povoljniju cijenu.

‘Navodi su istiniti, trenutno smo u fazi raspisivanja nove javne nabave s kojom se nadamo da će nam donijeti povoljnije uvjete vezano uz električnu energiju’, kazao je Mioč.

Zanimalo nas je hoće li zbog mogućeg povećanja cijene električne energije, doći do povećanja cijene vode za korisnike.

‘U prvom kvartalu 2022. godine cijene bi trebale biti prihvatljive, dok za ostatak godine, s obzirom na sveopći porast cijene energenata, situacija nije obećavajuća. Vezano za pitanje o poskupljenju vode, prema donesenoj uredbi o uslužnim područjima od 30.12.2021., koju je donijela Vlada RH, nama kao Društvu predstoji spajanje s komunalnim tvrtkama Grada Vrlike i Općine Civljane te Općine Kijevo, a samim time i dubinsko snimanje njihovog stanja. Pripajanjem komunalnih tvrtki, prema Zakonu o vodnim uslugama, na snagu će stupiti jedinstvena cijena vode za cijelo uslužno područje’, kazao je Mioč.

Direktor Vodovoda i odvodnje Josip Mioč kazao nam je i kako je ova tvrtka trenutno u fazi izrade analize i projekcije troškova Društva za naredno razdoblje, kako bi na vrijeme mogli donijeti određene odluke, a nakon izrade iste na Skupštini Društva će se raspraviti o idućim koracima vezanima za potencijalno poskupljenje vode.

ferata@ferata.hr
0997370409