Dani opcine Dugopolje program mel PM SOLAR

‘Vuk je u nas domaća životinja’

Autor/ica
Objavljeno: 24 srpnja, 2021
vuk brnaze

Da je vuk zaštićena životinja odavno svi već znamo, no sudeći prema informacijama koje povremeno dobivamo od mještana Brnaza i Turjaka, mogli bismo se našaliti i reći da je vuk u ovim naseljima domaća životinja.

Naime, danas nas je nazvao Mislav Marić iz Brnaza, koji nam je rekao da mu je jutros u dvorište ušetao – vuk.

‘Kada sam ga vidio istrčao sam iz kuće, uzeo taklju i uputio se prema njemu. U jednom trenutku čak je pošao prema meni, a onda se okrenuo i otišao do susjedove kuće. U tom je trenutku izašao i susjed, pa smo ga nekako vikom i lupanjem takljama o pod udaljili od kuća. Uputio se preko državne ceste, koja je u tom trenutku bila dosta prometna, dalje prema Kukuzovcu’, kazao nam je Mislav Marić, koji ističe kako ni sam ne zna je li ga više bilo strah vuka ili je jača bila želja da ga udalji od kuća ispred kojih su se igrala i djeca.

vuk brnaze

Slaven Kardoš, poznati sinjski prirodoslovac, kaže kako je vuk u naseljeno područje najvjerojatnije došao u potrazi za hranom.

‘Vrlo moguće je da je riječ o starom vuku, koji je izopćen iz čopora. Vuk čovjeka neće napasti iz čista mira. Ukoliko se slična situacija ponovi, poželjno ga je zatrašiti vikom, odnosno bukom i tako otjerati’, kaže Kardoš.

ferata@ferata.hr
0997370409