SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Do daljnjega ‘na čekanju’ i nogostup u Glavicama Donjim

Autor/ica
Objavljeno: 17 veljače, 2021
glavice donje

Foto: Stipe Grgo Gulić

Grad Sinj predložio je Županijskoj upravi za ceste Split uvrštavanje u Program za 2021. godinu izgradnju nogostupa s javnom rasvjetom na lokalnoj cesti u naselju Glavice Donje, od Dolića do raskrižja Labrovići – Vučići. Riječ je o cesti koja je zbog svoje važnosti u djelomičnoj nadležnosti Županijske uprave za ceste.

Prema riječima gradonačelnice Kristine Križanac, Grad Sinj je pripremio i proveo postupak nabave za odabir projektanta te je izrađena projektna dokumentacija.

Tehnički koordinator ŽUC-a, Zlatko Čaljkušić dipl. ing. građ., potvrdio nam je da je Grad Sinj predložio izgradnju predmetnog nogostupa, zajedno s prijedlozima za druge ceste na području Grada Sinja, ali da cesta kroz Glavice Donje nije ušla u Plan za 2021. godinu.

‘Izgradnja nogostupa više je u nadležnosti lokalne samouprave. Primjerice, u Općini Otok se uz županijsku cestu gradi nogostup koji ŽUC sufinancira s oko 20 posto iznosa. ŽUC je prošle godine već u listopadu izradio Plan za 2021. godinu tako da ta cesta nije ušla u plan, ali su u planu druge ceste na području Grada Sinja i Cetinske krajine, kao što su cesta Sinj – Otok i cesta D1 –  ‘Žuti most’ i druge’, odgovorio je Čaljkušić.

Prema riječima tehničkog koordinatora ŽUC-a Zlatka Čaljkušića, uskoro bi se trebao održati sastanak s predstavnicima Grada Sinja te je moguće da će se u Rebalans Plana za 2021. ‘ubaciti’ navedena cesta kroz program izvođenja radova ili sufinanciranja radova.

ferata@ferata.hr
0997370409