SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Energetska obnova školske zgrade u Brnazama

Autor/ica
Objavljeno: 11 prosinca, 2020
skola brnaze

Počela je energetska obnova zgrade OŠ Fra Pavla Vučkovića, područnog odjeljenja u Brnazama.

Projekt energetske obnove školske zgrade obuhvaća postavljanje termoizolacije – mineralne vune te zamjenu vanjske stolarije na prvom katu na kojem je stambeni prostor. Vrijednost radova procijenjena je na 140 tisuća kuna, a sredstva su osigurana u ovogodišnjem Proračunu Županije splitsko-dalmatinske.

Za vrijeme zimskih školskih praznika obavit će se i djelomična sanacija unutrašnjosti zgrade. U planu je izmjena podova u školskim hodnicima, odnosno postavljanje kamena te zamjena unutarnje stolarije – vrata. Ukupna vrijednost ovih radova procijenjena je na oko 75 tisuća kuna.

Prema riječima dožupana Luke Brčića i ravnatelja škole Nikole Vučkovića, sanacijom postojeće zgrade nije dovedena u pitanje izgradnja nove školske zgrade u Brnazama.

‘Ne odustaje se od gradnje nove škole u Brnazama. Stara školska zgrada ima svoju budućnost. U njoj se planira proširenje postojećeg vrtića, otvaranje produženog boravka i slično. S obzirom na to da su sredstva za obnovu stare zgrade odobrena po javnom pozivu tijekom ove godine, šteta bi bila zapustiti postojeću zgradu. Za novu školu je u fazi izrada dokumentacije koju je Županija naručila preko škole’, kazao nam je dožupan Brčić.

Ravnatelj Nikola Vučković kazao nam je kako bi se u siječnju iduće godine trebao provesti postupak nabave nakon kojeg bi se odabrala najpovoljnija ponuda za izradu projektne dokumentacije nove školske zgrade u Brnazama.

ferata@ferata.hr
0997370409