SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Stožer neće promijeniti Odluku, Trilj ove godine bez stoljetnog sajma

Autor/ica
Objavljeno: 26 rujna, 2020
trilj pazar

Unatoč protivljenju građana, Stožer civilne zaštite grada Trilja neće promijeniti Odluku prema kojoj ove godine, zbog pandemije koronavirusa, neće biti dvodnevnog tradicionalnog Mihovilskog sajma.

Podsjetimo, Odluku prema kojoj ove godine za blagdan svetog Mihovila u Trilju neće biti tradicionalnog Mihovilskog sajma i stočnog pazara donio je Stožer civilne zaštite grada Trilja na sastanku s predstavnicima županijskog Stožera, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo SDŽ te drugih institucija na području grada, nakon što je na triljskom području zabilježen značajniji porast broja oboljelih u jednom danu.

Takvoj Odluci usprotivio se dio građana Trilja koji su na društvenoj mreži pokrenuli grupu ‘Prosvjed Sv. Mihovil 2020.’ i peticiju kojom su tražili održavanje tradicionalnog sajma i pazara, koji se održavaju više od sto godina.

Kako saznajemo, gradonačelnik Trilja Ivan Šipić uputio je gradskom Stožeru prijedlog da se dozvoli sajmovanje za tradicijske obrte i zanate, OPG-ove i prodavače tradicijskog suvenira grotulje i to bez naplate najma. Na taj način, smatra gradonačelnik, nastavila bi se triljska tradicija, ali i pomoglo malim proizvođačima da ostvare prihod prodajom svojih proizvoda. Gradonačelnik se obvezao i na poduzimanje odgovarajućih koraka kako ne bi došlo do prevelikog okupljanja ljudi na otvorenim prostorima.

Načelnik Stožera civilne zaštite grada Trilja Ivan Bugarin potvrdio nam je da unatoč prosvjedu mještana i prijedlogu gradonačelnika Ivana Šipića Stožer neće promijeniti odluku.

‘Prilikom donošenja Odluke Stožer je razmotrio sve mogućnosti održavanja sajma, no prevagnula je  riječ struke i njihovog iskustva. Zdravlje naših građana na prvom je mjestu. Vjerujem kako će naš Grad iznaći rješenje za pomoć ugostiteljima i ostalim obrtnicima, ne samo za ova dva dana, već i za predstojeće razdoblje’, kazao nam je načelnik Stožera Ivan Bugarin.

ferata@ferata.hr
0997370409