SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Općina Otok krenula u sanaciju divljih odlagališta otpada

Autor/ica
Objavljeno: 21 rujna, 2020
otok deponij

Općina Otok počela je sa sanacijom divljih odlagališta otpada. Za ovu namjenu u općinskom Proračunu osigurano je 120 tisuća kuna, a načelnik Dušan Đula najavio je i zapošljavanje komunalnog redara.

Prema riječima načelnika Đule, sanirana su dva divlja deponija otpada uz Cetinu, na području Stara Cetina, a treći će biti saniran tijekom naredna dva dana.

‘Planiramo i sanaciju većeg deponija na Krenici u dogovoru s Hrvatskim vodama. Zapravo je to trebalo već biti gotovo, ali Hrvatske vode kasne, kao i sve druge te društvene firme za koje je uobičajeno da kasne, da su spore, ako smijem tako reći’, kazao je Đula.

U Proračunu Općine Otok za sanaciju divljih deponija osigurano je 120 tisuća kuna, a načelnik ističe da je potrebno poraditi i na ekološkom osvješćivanju građana.

‘Očito je da sada moramo poraditi na svijesti i savjesti građana da svi budu čuvari naše Općine. Molim građane da sudjeluju u svemu tome. Ima slučajeva da nam ljudi otpad odlažu tijekom noći. Evo mogu reći slobodno naši bauštelci koji rade dolje po Splitu dovoze otpad pa ga pod okriljem noći odlažu, što nije dobro’, kazao je Đula ističući da će pronaći i način da se kazne oni koji otpad odlažu na mjestima koja nisu za to predviđena.

Od velike pomoći u sanaciji, ali i sprječavanju stvaranja novih divljih odlagališta otpada na području Općine Otok, kaže Đula, Općina će imati od komunalnog redara kojeg uskoro namjerava zaposliti.

otok deponij

ferata@ferata.hr
0997370409