SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Riješen problem stručnog kadra, početkom idućeg tjedna testiranja i u Sinju

Autor/ica
Objavljeno: 3 rujna, 2020
testiranje covid

Krajem prošlog tjedna najavili smo mogućnost testiranja građana na SARS-CoV-2 u Sinju, no to još uvijek nije omogućeno.

Podsjetimo, nakon razgovora predstavnika Stožera CZ SDŽ s ravnateljicom županijskog NZJZ dr. Željkom Karin zaključeno je da će Zavod, zbog sve većeg broja oboljelih na području Cetinske krajine, osigurati provedbu testiranja u Sinju, no da je prije toga potrebno osigurati dodatni stručni kadar. U realizaciji ovoga projekta logističku potporu obećao je i Grad Sinj.

Načelnik Stožera Luka Brčić prošli je tjedan najavio kako bi se ovo pitanje moglo riješiti već ovoga tjedna. No, projekt je zapeo na najvažnijem pitanju – pronalasku novog educiranog, stručnog kadra.

Paralelno s potragom stručnog kadra, dogovaralo se sve ostalo. Predstavnici Grada Sinja te županijskog i gradskog stožera civilne zaštite jučer su obišli teren na kojem bi se postavio uredski kontejner u kojem bi se provodila testiranja. Riječ je o parkiralištu županijske ispostave Doma zdravlja u Sinju. Kontejner je već naručen i ubrzo bi trebao stići u Sinj.

Načelnik županijskog Stožera Luka Brčić jutros nam je kazao kako je riješen i problem stručnog kadra te da bi se testiranja u Sinju mogla početi provoditi od početka idućega tjedna.

‘Županijski Nastavni zavod za javno zdravstvo od ponedjeljka ili utorka će jednu svoju djelatnicu uputiti na rad u Sinj, gdje će na punktu uzimati briseve. Brisevi će se uzimati u prijepodnevnim satima, a točan ternim ćemo dogovoriti naknadno. Građani će o svemu vezanom za ovu temu biti informirani putem medija i u priopćenjima županijskog Stožera Civilne zaštite’, kazao je Brčić.

zazeli

ferata@ferata.hr
0997370409