TRILJ_MIHOVIL Dani opcine Dugopolje program mel PM SOLAR

Mještani Dicma i Neorića dežuraju na Imberu

Autor/ica
Objavljeno: 2 srpnja, 2020
dicmo imber

Mještani Dicma i Neorića jučer, 1. srpnja u prijepodnevnim satima ponovo su spriječili ulazak bagera na eksploatacijsko područje na Imberu, na brdu Visoka.

Podsjetimo, prije desetak dana mještani općina Dicmo i Muć zaustavili su bagere tvrtke ‘Lavčević’ u nastojanju da počnu s eksploatacijom u kamenolomu koji trenutno nije aktivan. Protive se eksploataciji kamena, jer žele zaštititi Imber koji je, kako kažu, jedan od najočuvanijih dijelova Visoke. Uvjereni su da ‘Lavčević’ nema dozvole potrebne za ponovno otvaranje kamenoloma, koji je 2016. godine izbačen iz Prostornog plana Općine Dicmo. O svemu su izvijestili Državni inspektorat i Ministarstvo gospodarstva.

Jučer oko 10 sati radnici tvrtke ‘Lavčević’ ponovo su na područje Imbera dovezli bager, no mještani Dicma i Neorića spriječili su njegov ulazak u eksploatacijsko područje. Nakon dolaska policije, radnici su stroj vratili u Neorić.

Vijećnik Općine Dicmo Petar Maretić ističe da će do daljnjega, svakoga dana kod Imbera dežurati 20-ak stanovnika Dicma i Neorića, kako bi spriječili kretanje teške mehanizacije lokalnim makadamom i ulazak u eksploatacijsko područje.

ferata@ferata.hr
0997370409