SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Od iduće školske godine produženi boravak u OŠ Marka Marulića u Sinju

Autor/ica
Objavljeno: 3 lipnja, 2020
os marka marulica

U članku ‘Održan sastanak o sanaciji i dogradnji školske zgrade u Brnazama‘, koji je objavljen na Ferati 22. svibnja 2020. godine, najavili smo i mogućnost otvaranja produženog boravka za djecu od 1. do 4. razreda osnovne škole u OŠ Marka Marulića u Sinju.

Iz Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Splitsko-dalmatinske županije 1. lipnja ravnateljima sve četiri škole na području Grada Sinja upućen je dopis u kojem stoji da će se u školskoj godini 2020./2021. produženi boravak organizirati u OŠ Marka Marulića. Iz Županije, naime, ističu da ova škola jedina u ovom trenutku ima uvjete za organizaciju navedenog programa prema zakonom propisanim standardima.

UO za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport zadužio je ravnatelje svih škola na području Grada Sinja za provedbu ankete među roditeljima, odnosno starateljima učenika svih prvih razreda, a rezultate ankete trebaju dostaviti UO do 18. lipnja 2020.

Program produženog boravka provodio bi se radnim danima od 7,30 sati do 16,3030 sati. Učenicima bi bila osigurana 3 obroka – doručak, ručak i marenda, a nakon redovne nastave mogli bi koristiti unutarnje i vanjske školske prostore za učenje (domaći rad, dopunski i dodatni rad te izvannastavne aktivnosti), igru i druženje, pod stručnim vodstvom učitelja.

Trošak programa produženog boravka snosili bi, prema dogovoru, Grad Sinj i roditelji. Cijena produženog boravka po učeniku je 700 kuna, s tim da bi roditelji plaćali dodatnih 25 kuna po nastavnom danu za prehranu.

Gradonačelnica Sinja Kristina Križanac potvrdila nam je da će Grad Sinj sufinancirati dio troškova organizacije produženog boravka učenika nižih razreda, no istaknula je kako za sada još nije donesena odluka o visini udjela Grada Sinja u troškovima.

Županija splitsko-dalmatinska prilagodit će, urediti i opremiti namjenske prostore produženog dnevnog boravka te će platiti tekuće režijske i materijalne troškove.

Iz UO za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sportpozivaju zainteresirane roditelje da u školama popune izjavu kojom potvrđuju da su zainteresirani da njihovo dijete pohađa nastavu i program produženog boravka u OŠ Marka Marulića u Sinju u školskoj godini 2020/12021. Sve informacije o provedbi i upisma djece u školu i produženi boravak mogu se dobiti i na broj mobitela ravnatelja OŠ Marka Marulića u Sinju, Marka Križanca – 098666297 ili 0995290129.

ferata@ferata.hr
0997370409