SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Brnaška dječja alka dobila vrijednu donaciju

Autor/ica
Objavljeno: 15 svibnja, 2020
puske alka brnaze

Brnaška dječja alka, koja se svake godine održava u okviru Brnaškog derneka, jučer je dobila vrijednu donaciju – 19 pušaka, koje je za alkarske momke izradio Miroslav Vrgoč iz Splita.

Gospodin Vrgoč rodom je iz triljskog naselja Strizirep. Prošle godine nazočio je natjecanju malih alkarića u Brnazama zbog svog kumčeta Josipa Božića Brnića, koji je na Brnaškoj alki nastupio kao gost.

Prema riječima Miroslava Vrgoča, Josip je od rođenja zaljubljen u Sinjsku alku, alkare i konje, zbog čega su mu on i njegova supruga darovali dječju alkarsku nošnju, koju su nabavili kod Otočanke Branke Marinović. No, kako je Josip imao veliku želju sudjelovati u dječjoj alci, prošle godine stupili su u kontakt s voditeljem Brnaške dječje alke Ivanom Ivkovićem Mandacem, koji ga je primio u alkarsku povorku.

U znak zahvalnosti, Miroslav Vrgoč se odlučio na neki način odužiti organizatorima alke.

‘Vidio sam prošle godine da alkarski momci imaju puške koje nisu baš kvalitetne. Obzirom da sam ja od svog pokojnog oca, koji je bio stolar, naslijedio ljubav prema radu u drvetu, a imam i dara za to, odlučio sam napraviti im nove. Vidio sam da je prošle godine bilo 19 alkarića, pa sam ih za Brnašku dječju alku napravio 19, a jednu sam napravio i za svog kumića. Sve su puške od drveta lipe’, kazao nam je Vrgoč.

puske alka brnaze

Voditelj Brnaške alke Ivan Ivković Mandac kaže kako je vrijednost pušaka od 8 do 10 tisuća kuna.

‘Zahvaljujmo gospodinu Miroslavu Vrgoču na ovoj vrijednoj donaciji, koja nam mnogo znači. Želja nam je Brnašku dječju alku učiniti još zanimljivijom i sudionicima i gledateljima. Zbog toga već planiramo i neke druge projekte, kao što je nabavka odora za alkariće’, kazao je Ivković Mandac.

puske alka brnaze

ferata@ferata.hr
0997370409