SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Muzej triljskog kraja

Autor/ica
Objavljeno: 9 travnja, 2020
muzej tk

Iako su muzeji zbog očuvanja javnog zdravlja bili primorani zatvoriti svoja vrata za posjetitelje, muzejski djelatnici se trude muzejsku djelatnost razvijati i u ovim otežanim okolnostima. Sukladno mogućnostima muzejska zajednica koristi pametne tehnologije i suvremena tehnološka rješenja; virtualne šetnje i izložbe, mobilne aplikacije, društvene mreže, podcaste i razne druge kanale kako bi uspješno komunicirala sa svojom publikom. Mnoga su kulturna događanja odgođena i otkazana, no neka od njih idu dalje u ponešto izmijenjenom obliku.

Jedna od takvih manifestacija je i Međunarodni dan muzeja koji se obilježava 18. svibnja. Zajednička tema Međunarodnog dana muzeja 2020. godine je ‘Muzeji za različitost i uključivost’ koja naglašava aktivnu ulogu muzeja u uspostavi dijaloga među različitim kulturama, promicanju socijalnog senzibiliteta te izgradnji tolerantnog i inkluzivnog društva.

Iz Muzeja triljskog kraja ističu da izrazito cijene individualnost, potrebe i želje svakog od njihovih postojećih i budućih posjetitelja, te na različitost gledaju kao na neiscrpan izvor znanja, kreativnih ideja i iskustava, te su pozvali sve  da ove godine zajedno s njima kreiraju  sadržaje nadolazećeg Međunarodnog dana muzeja, točnije sudjelujete u izradi zajedničkog ‘kolaža različitosti’ koji će u virtualnom obliku predstaviti na sam Međunarodni dan muzeja 18. svibnja

Iz Muzeja triljskog kraja zamolili su da im posjetitelji pošalju svoje omiljene uspomene: fotografije, video zapise, zapažanja, komentare, saznanja i spoznaje te sva druga iskustva koja su stekli u muzeju, a za one koji ih još nisu posjetili mole da se jave što bi željeli! Iz dostavljenih fotografija i komentara izradit će se svojevrsna Virtualna knjiga posjetitelja u obliku video zapisa, te će se predstaviti na web stranici i društvenim mrežama na sam Međunarodni dan muzeja.

Time će, kažu u Muzeju triljskog kraja, na najljepši mogući način obilježiti dan i zadanu temu te proslaviti različitosti i uključiti svakoga tko želi sudjelovati.

Svoje sadržaje i podatke (ime, mjesto stanovanja) možete poslati do 15. svibnja poslati na:

E-mail muzej.triljskog.kraja@st.t-com.hr,

Facebook inbox https://web.facebook.com/MuzejTriljskogKraja/

Instagram DM https://www.instagram.com/muzej_triljskog_kraja/?hl=hr

ferata@ferata.hr
0997370409