TRILJ_MIHOVIL Dani opcine Dugopolje program mel PM SOLAR

Općinski sud u Sinju neće primati stranke do travnja

Autor/ica
Objavljeno: 17 ožujka, 2020
opcinski sud sinj

Zbog proglašene epidemije bolesti izazvane Corona virusom (COVID -19) Općinski sud u Splitu donio je Odluku kako međuostalim Stalna služba u Sinju od danas 16.ožujka do 01.travnja neće primati stranke osim u izuzetnim slučajevima, (prijedlozi za upis u ZK postupcima i sl.) koji će svaki za sebe posebno procijeniti, a rasprave i druge radnje koje nisu hitne odgađaju se na vrijeme od 14 dana.

Pozvali su suce da u svakom pojedinom predmetu procjene jesu li ispunjeni uvjeti za odgodu zakazanog ročišta, te da u slučaju odgode e-mailom, putem pošte ili telefonom obavijeste stranke ili punomoćnike i zakonske zastupnike o odgodi ročišta.

Sve informacije će se strankama davati isključivo putem telefona objavljenih na web stranicama ili putem e-maila, a stranke se upućuju i na aplikacije e-predmeti ili e-građani (uvid u spis, stanje spisa itd.).

Zahtjeve za izdavanje Uvjerenja o nevođenju kaznenog postupka (tzv. uvjerenja o nekažnjavanju) stranke će odlagati u kutije koje će se nalaziti na portama stalnih službi, s obveznim navođenjem kontakata stranke (broj telefona ili e-mail) te će službenici suda stranke kontaktirati naknadno radi izdavanja uvjerenja u točno određeno vrijeme idućeg radnog dana.

Zahtjeve za ovjeru isprava namijenjenih za uporabu u inozemstvu (‘Apostille’) stranke će odlagati u kutije koje će biti postavljene na porti u sjedištu suda u Splitu, ex. Vojarna sv. Križ, Dračevac, te na portama stalnih službi s obveznim navođenjem kontakata stranke (broj telefona ili e-mail) te će službenici suda stanke kontaktirati naknadno radi uručenja ovjerene isprave u točno određeno vrijeme idućeg radnog dana.

Zahtjevi za izdavanje zk izvadaka će se sudu dostavljati isključivo putem pošte ili e-mailom, uz navođenje kontakata (broj telefona ili e-mail) te se stranke upućuju na aplikacije e-građani.

Odvjetnici se upućuju da sve podneske dostavljaju isključivo putem e-komunikacije ili poštom te se do daljnjega obustavlja dostava svih pismena putem pretinaca odvjetnika u sudu, odnosno neposredno u pisarnicama.

Sva komunikacija suda s javnim bilježnicima će se svesti na komunikaciju e-mailom i poštom te telefonom.

Sud će primati samo stranke (punomoćnike stranaka, zakonske zastupnike stranaka, svjedoke, vještake, tumače, državne odvjetnike i sl.) koji su pozvani na rasprave, uz predočenje poziva i odluku suca u predmetu.

ferata@ferata.hr
0997370409