SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Na Javni poziv Grada Sinja stiglo 112 zahtjeva za poticaje u poljoprivredi

Autor/ica
Objavljeno: 24 veljače, 2020

Temeljem Javnog poziva za dodjelu potpora male vrijednosti iz Programa potpora poljoprivredi na području Grada Sinja u 2020. godini, Grad Sinj zaprimio je ukupno 112 zahtjeva građana u samo 10 dana trajanja Javnog poziva.

Javni poziv bio je objavljen 3. veljače, a rok prijave bio je do utroška sredstava, najkasnije do 1. studenog 2020. godine. Već 22. veljače iz Grada Sinja uputili su informaciju da su zbog velikog odaziva zainteresiranih poljoprivrednika utrošena sva novčana sredstva predviđena u gradskom Proračunu za poticanje poljoprivrede te da se novi zahtjevi više ne zaprimaju.

Sukladno programu poljoprivrednih potpora, u Proračunu Grada Sinja za ovu godinu je bilo osigurano 700 tisuća kuna za poticanje poljoprivrede. Na natječaj je pristiglo 112 zahtjeva, kojima su poljoprivrednici iskazali potrebu za 849 tisuća kuna subvencije. Iz Grada Sinja navode da je u planu odobrenje 67 zahtjeva, što znači da ih 45, barem za sada, neće biti odobreno.

Vrijedi istaknuti da će se podneseni zahtjevi rješavati prema redoslijedu prispijeća. Zahtjevi poljoprivredenika koji nisu dobili sredstva, a zaprimljeni su za vrijeme trajanja Javnog poziva, bit će arhivirani. U slučaju da se rebalansom Proračuna osiguraju dodatna sredstva za poticanje poljoprivrede, zahtjevi će biti vraćeni u doradu.

Najviše poljoprivrednika prijavilo se za nabavu strojeva i opreme – 89 te za kupnju proteinskih pogača za pčele – 23.

Podsjetimo kako je prošle godine Grad Sinj dodijelio 684 tisuće kuna potpora za 68 poljoprivrednika, a 2017. godine 630 tisuća temeljem 104 zaprimljena zahtjeva.

ferata@ferata.hr
0997370409