SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Prometne gužve ispred sinjskog Doma zdravlja sve veće

Autor/ica
Objavljeno: 24 veljače, 2020
guzva dom zdravlja

Unatoč višegodišnjem problemu, brojnim upozorenjima građana, ali i obećanjima nadležnih, još uvijek se nije ništa napravilo po pitanju rasterećenja prometa ulicom Put Ruduše, prema sinjskoj ispostavi županijskog Doma zdravlja i postojećeg parkirališta.

Čitateljica Ferate Ivana Bilandžić poslala nam je fotografiju koju je snimila jutros ispred Doma zdravlja, uz popratni tekst: ‘Trenutno ispred bolnice. Mali dio slike nereda i nastale gužve da se nitko nije mogao pomaknuti autom. Užas, ako se nešto ne riješi s parkingom.’

Građani upozoravaju da se problemi tek mogu stvoriti ukoliko dođe do situacije da za vrijeme prometnog kolapsa ispred Doma zdravlja dođe do potrebe za intervencijom Hitne pomoći.

Kako bi riješio ovaj problem, Grad Sinj je prije 10 godina otkupio oko 250 metara kvadratnih zemljišta koja graniči s ulicom Put Ruduše, nakon čega je ulica proširena za oko 2,5 metara u dužini od 121 metar. Unatoč tome dugogodišnji problem gužve u ulici i na parkingu ispred sinjske ispostave županijskog Doma zdravlja, koji je iz godine u godinu sve izraženiji, nije riješen. Stoga se nameće pitanje mogu li se odgovorni iz Grada Sinja, Županije splitsko-dalmatinske i ministarstava sastati i dogovoriti konačno i dugotrajno rješenje ovoga problema.

ferata@ferata.hr
0997370409