SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Županija sufinancira izgradnju Spomen prostora poginulim braniteljima Domovinskog rata Cetinske krajine

Autor/ica
Objavljeno: 20 veljače, 2020
spomen soba poginulih branitelja

Sredstvima proračunske zalihe za prosinac 2019. godine, iz Proračuna za 2019. godinu, Županija splitsko-dalmatinska sufinancirat će dio troškova projekta izgradnje Spomen prostora poginulim braniteljima Domovinskog rata Cetinske krajine.

Spomen prostor poginulim braniteljima Domovinskog rata Cetinske krajine gradi se na Trgu dr. Franje Tuđmana u Sinju, a financira se zajedničkim sredstvima jedinica lokalne samouprave s područja Cetinske krajine, Ministarstva hrvatskih branitelja RH, Splitsko-dalmatinske županije, Viteškog alkarskog društva Sinj i braniteljskih udruga. Nositelj projekta je HVIDR-a Sinj.

Temeljem Sporazuma o zajedničkom financiranju Projekta potpisanom 1. listopada 2018. godine Županija je dužna sufinancirati izgradnju Spomen prostora u ukupnom iznosu od 240 tisuća kuna. Iz proračunske zalihe za 2019. godinu Županija je za Projekt osigurala 239,700 kuna.

Izvješće o korištenju sredstava proračunske zalihe, iz koje se sufinancira izgradnja Spomen prostora poginulim braniteljima Domovinskog rata Cetinske krajine, naći će se na 30. sjednici Županijske skupštine koja će se održati u utorak, 25. veljače.

ferata@ferata.hr
0997370409