SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Održana 26. sjednica sinjskog Gradskog vijeća, prošao rebalans Proračuna

Autor/ica
Objavljeno: 15 studenoga, 2019
sjednica sinj

Sinoć je održana 26. sjednica sinjskog gradskog vijeća, kojoj je nazočilo 17 od 21 vijećnika, a u nastavku se se pridružili najprije vijećnik Mosta Miro Bulj i vijećnik NL dr. Jadrijavića Dujo Maleš.

Sjednici nisu nazočili vijećnici Stipislav Jadrijević (NL dr. Jadrijavića) i Ivana Šabić (nezavisna).

Ni na sinoćnjoj sjednici nije bilo prijedloga za izbor predsjednika Gradskog vijeća.

Vijećnici su su jednoglasno (11 glasova za) prihvatili Prijedlog II. Izmjena i dopuna Proračuna Grada Sinja za 2019. godinu uz ukupno 5 amandmana HDZ-a te nezavisnih vijećnika Joška Kontića i Ante Šušnjare.

Šušnjara je amandmanom osigurao 100 tisuća kuna za podmirenje dugovanja KK Alkar nastalo s osnova pravomoćne sudske presude i popratne troškove. Sredstva su preraspodijeljena s pozicije Nabavka pumpi za navodnjavanje športskih terena iz bušotina, koja neće biti realizirana u 2019. godini. Zajedničkim amandmanom nezavisnih vijećnika Joška Kontića i Ante Šušnjare u ovogodišnjem proračunu osigurano je 200 tisuća kuna za povećanje božićnica umirovljenicima čija primanja ne prelaze iznos od 1.800 kuna mjesečno i nezaposlenim osobama, čime će se božićnice povećati s 200 na 300 kuna. Sredstva su osigurana s pozicije Nabavka pumpi za navodnjavanje športskih terena iz bušotina, koja neće biti realizirana u 2019. godini.

Vijećnici HDZ-a amandmanom su osigurali dodatnih 200 tisuća kuna za sportske udruge i klubove, temeljem zahtjeva KK Alkar kojem je račun ovršen zbog duga iz 1996. godine i zahtjeva ostalih sportskih udruga. Sredstva su osigurana s pozicije Izgradnja ugibališta i autobusnih stajališta. Drugim amandmanom HDZ-a osigurano je 200 tisuća kuna za asfaltiranje nerazvrstane ceste NC-TUR-391, od državne ceste D60 prema Sinjskom polju. Sredstva su osigurana s pozicije Izgradnja ugibališta i autobusnih stajališta, obzirom da su izgradnju ugibališta uz D60 u Turjacima u cijelosti financirale Hrvatske ceste. Trećim amandmanom HDZ je osigurao dodatnih 100 tisuća kuna za aktivnosti Zajednice sportskih udruga Grada Sinja. Sredstva su osigurana s pozicije Nabavka pumpi za navodnjavanje športskih terena iz bušotina, koja neće biti realizirana u 2019. godini.

Dodajmo kako raspravi o ovoj točci Dnevnog reda nisu nazočili nezavisni vijećnik Zvonko Maras, koji je sjednicu napustio nakon vijećničkih pitanja, te vijećnici Mosta nezavisnih lista i NL dr. Stipislava Jadrijevića. Za vrijeme rasprave o rebalansu Proračuna vijećnicu su napustili i zamjenici gradonačelnice Denis Glavan i Zlatko Ugrin.

Prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o izradi izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana Grada Sinja prihvaćen je većinom glasova (16 za i 1 protiv – Ante Šušnjara) uz 4 amandmana gradonačelnice Kristine Križanac, od kojih su tri nomotehničke naravi. Prijedlogom se planirana prenamjena postojeće zgrade bivše Pekare u poslovnu namjenu dozvoljava nakon trajnog uklanjanja bazne stanice koja je postavljena protivno GUP-u Grada Sinja te ista zadržava dosadašnju industrijsku namjenu. Amandmanom gradonačelnice Križanac planira se prenamjena prostora bivše kožare Koteks u područje poslovne namjene ili pretežito trgovačke namjene.

Jednoglasno je prihvaćeno i Izvješće o radu Gradskog društva Crvenog križa Sinj s financijskim izvješćem za 2018. godinu, koje je podnio ravnatelj Ante Zorica.

Izvješće o radu Kulturno umjetničkog središta Sinj s financijskim izvješćem za 2018. godinu prihvaćeno je većinom glasova (10 za, 1 suzdržan – Ivan Runje), koje je podnio v.d. ravnatelja Vitomir Perić.

Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o načinu i uvjetima sufinanciranja programa predškolskog odgoja privatnih i vjerskih dječjih vrtića na području Grada Sinja, uz amandman HDZ-a, prihvaćeno je većinom glasova (10 za, 1 suzdržan – Joško Kontić). Prijedlogom se, na zahtjev dječjih vrtića Čarobni pianino i Blagovijest, tražilo povećanje subvencioniranja troškova rada vrtića sa sadašnjih 810 kuna za svako dijete na 1.100 kuna po djetetu. Amandmanom HDZ-a subvencioniranje je povećano na 950 kuna po djetetu.

Vijećnici nisu prihvatili Polugodišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Grada Sinja za razdoblje od siječnja do listopada 2019. godine. Svih 11 vijećnika koji su nazočili raspravi bili su suzdržani.

Na prijedlog Odbora za izbor i imenovanja za v.d. ravnateljice Gradske knjižnice Sinj jednoglasno je izabrana dosadašnja ravnateljica Mladenka Macan, jer je jedina kandidatkinja koja se javila na natječaj za ravnatelja/ravnateljicu Ivana Vukasović Lončar povukla prijavu.

Za ravnatelja KUS-a jednoglasno je izabran Tonći Pletikosić.

ferata@ferata.hr
0997370409