SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Sinj: Obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige

Autor/ica
Objavljeno: 17 listopada, 2019
marijan grbavac

Udruga Sinjski ferali i ove godine, u suradnji s Gradskom knjižnicom Sinj obilježava Mjesec hrvatske knjige.

Mjesec hrvatske knjige manifestacija je kojom se tijekom mjesec dana, od 15. listopada do 15. studenoga, nastoji na nacionalnoj, ali i na lokalnim razinama govoriti o knjizi, promicati čitanje te na različitim programima okupljati sve one koje knjiga istinski zanima. Ovogodišnja je manifestacija posvećena glazbi, a moto je U ritmu čitanja! Glazba kao tema manifestacije odabrana je u godini 200. obljetnice rođenja Vatroslava Lisinskoga.

Program udruge Sinjski Ferali i Gradske knjižnice Sinj ‘Petkom u 5!’ odvijat će se od 18. listopada do 15. studenoga. U okviru programa predstavit će se autori Marijan Grbavac (18. listopada), Ružica Gašperov (25. listopada), Nada Lapić (8. studenog) i Niveska Juraga Kovačev (15. studenog).

Poznati prološki glumac, redatelj, scenarist, tekstopisac, osnivač i voditelj Dramskog ansambla Proložac Marijan Grbavac sutra će u Sinju predstaviti svoju prvu knjigu ‘Materin šudarić’, u kojoj na sebi svojstven način piše o zanimljivim šaljivim dogodovštinama imotskog čovjeka. U knjizi se nalaze brojni drugi Marijanovi humoristični tekstovi, kao i tekstovi s kojima je sudjelovao u emisiji Radio Splita ‘Kad se smijah tad i bijah’. Program u Gradskoj knjižnici počet će u 17 sati. Ulaz je slobodan.

ferata@ferata.hr
0997370409