SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

MO Turjaci protiv odlaganja otpada iz Vrgorca na Mojanci

Autor/ica
Objavljeno: 12 listopada, 2019
turjaci

Nakon najave da bi od ponedjeljka, 14. listopada Rješenjem Državnog inspektorata RH,  Deponij Mojanka trebao početi s preuzimanjem miješanog komunalnog otpada s područja Grada Vrgorca,  sinoć je održana hitna izvanredna sjednica Vijeća Mjesnog odbora Turjaci.

Predsjednik Mjesnog odbora Stipe Perić izvijestio nas je kako je na sjednici zaključeno da se ne smije dozvoliti odlaganje otpada iz drugih mjesta na Mojanci. Mjesni odbor Turjaci od Grada Sinja traži provođenje svih potrebnih radnji kako bi se pristupilo sanaciji  deponija. Osim toga, donesena je odluka da će, ukoliko se otpad iz Vrgorca bude dovozio na Mojanku, Mjesni odbor poduzeti sve što je u njegovoj nadležnosti,  što uključuje i organiziranje mirnog prosvjeda.

Dopis s održane izvanredne sjednice sa zahtjevima Mjesni odbor Turjaci jutros je uputio Gradu Sinju. 

‘Šokirani viješću kako se na odlagalištu otpada Mojanka planira dovoditi smeće iz grada Vrgorca održali smo izvanrednu sjednicu Mjesnog odbora Turjaci. Na sjednici smo donijeli zaključak kako se u ni kojem slučaju ne smije dozvoliti odlaganje otpada iz drugih mjesta na Mojanku pa tako ni iz Vrgorca. Međutim, očito je došla na naplatu nebriga dosadašnje vlasti kojoj je rješavanje problema odlaganja otpada bila zadnja rupa na sviralu. Po hitnom postupku od Grada tražimo provođenje svih potrebnih radnji kako bi se po uzoru na Grad Split pristupilo sanaciji Mojanke. Ukoliko bi se ipak ostalo pri tome da se otpad iz Vrgorca dovozi na Mojanku spremni smo poduzeti sve što je u nadležnosti Mjesnog odbora kako do toga ne bi došlo, a to uključuje i organizaciju mirnog prosvjeda na kojeg bi bili pozvani svi mještani Turjaka i Brnaza kao i svi ostali žitelji Grada i okolnih mjesta. Ipak na kraju svega nadamo se kako će razum prevladati te kako će se konačno ozbiljno pristupiti rješavanju ovog problema, sve u cilju očuvanja okoliša i zdravlja ljudi u neposrednoj blizini Mojanke.’

Stipe Perić kazao nam je kako je u kontaku i s članovima MO Brnaze, koji su suglasni sa zaključcima MO Turjaci.

Tijekom današnjeg dana, kako saznajemo, o slučaju Mojanka trebao bi se oglasiti i MO Brnaze.

ferata@ferata.hr
0997370409