SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Djevojčica Marija svojim rođenjem povezala dvije obitelji

Autor/ica
Objavljeno: 4 kolovoza, 2019

Među brojnim gostima koji ovih dana posjećuju Sinj je i jednogodišnja djevojčica Marija o čijem su dolasku na svijet prije godinu dana izvještavali svi mediji u Hrvatskoj, baš kao što su to učinili portal Ferata i Hit radio.

Naime, na blagdan Velike Gospe, 15. kolovoza 2018. godine na hitnom medicinskom letu s otoka Raba, u helikopteru Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Mi-8 MTV gospođa Lucija Brnjac rodila je djevojčicu. Ferata i Hit radio, kao lokalni mediji, taj su događaj popratili jer je porod obavila Sinjanka, medicinska sestra, nadnarednica Iris Šimić. Tri dana nakon toga događaja nadnarednica Šimić gostovala je u programu Hit radija, a razgovor s njom objavili smo i na portalu Ferata.

Marija je s dijelom svoje obitelji – mamom Lucijom, četverogodišnjim bratom Gabrielom i sedmogodišnjom sestrom Graciom te bakom i djedom ovih dana gošća svoje kume. Tata Branko nije mogao doći zbog obveza prema poslu, ali će mu, sigurni smo, ostatak obitelji prenijeti dojmove iz viteškog Sinja koji ovih dana slavi svoje najveće svetinje – Gospu Sinjsku i Alku.

Nema sumnje da će im njihova domaćica, koja je odrasla na Alkarskom trkalištu, biti najbolji turistički vodič. Već danas ih je povela u obilazak Crkve Čudotvorne Gospe Sinjske, Muzeja Sinjske alke i drugih znamenitosti, a već sutra planiraju izlet na Cetinu, jezero Peruća i obilazak okolice.

Mariji i njenoj obitelji želimo ugodan boravak u Sinju, gradu čija je zaštitnica Gospa Marija na čiji se blagdan rodila i po kojoj je dobila ime.

ferata@ferata.hr
0997370409