SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Sinj: Zbog nedostatka kvoruma prekinuta 22. sjednica Gradskog vijeća

Autor/ica
Objavljeno: 15 lipnja, 2019

U sinjskoj Gradskoj vijećnici jučer, 14. lipnja u 17,10 sati počela je 22. sjednica Gradskoga vijeća, no zbog nedostatka kvoruma prekinuta je u 20,40 sati.

Na prozivci je bilo 13 vijećnika, a naknadno su došli vijećnici Mosta Miro Bulj i SDP-a Nikola Vučković.

Sjednici nisu nazočili HDZ-ov vijećnik Ivan Maleš, koji je svoj izostanak opravdao, vijećnici NL dr. Jadrijevića Stipislav Jadrijević, Dujo Maleš, Ante Gulić i Filip Klarić Kukuz te nezavisni vijećnik Žarko Delić.

Zanimljivo je da sjednici nisu nazočili ni zamjenici gradonačelnice Denis Glavan i Zlatko Ugrin. Vijećnik Mosta Miro Bulj u okviru aktualnog sata upozorio je na Poslovnik o radu Gradskog vijeća u kojem stoji da na Sjednici Gradskoga vijeća, za vrijeme točke Pitanja i prijedlozi vijećnika,  moraju nazočiti predstavnici izvršne vlasti – gradonačelnik, oba zamjenika gradonačelnika te svi pročelnici upravnih odbora. Gradonačelnica Kristina Križanac  je kazala da je dogradonačelnik Ugrin na Državnom padobranskom prvenstvu, a da bi dogradonačelnik Glavan trebao doći svaki čas. No, zamjenik Glavan na sjednici se nije pojavio.

Ni na jučerašnjoj sjednici nije bilo predloženih kandidata za predsjednika Gradskoga vijeća.

Vijećnici su jednoglasno prihvatili Prijedlog Odluke o donošenju izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja mješovite – pretežito poslovne zone Trnovača Sinj.

Više od dva sata raspravljalo se o Prijedlogu Odluke o raspolaganju dijelom čestice zemljišta 706/1 k.o. Glavice, u vlasništvu Grada Sinja, na kojoj je GUP-om predviđena ugostiteljsko – turistička namjena, T1 – hotel. Obrazlažući Prijedlog, v.d. pročelnice Jelena Kekez Poljak kazala je kako je u veljači i ožujku ove godine Grad zaprimio dopise tvrtke Gallop d.o.o. iz Sinja o iskazivanju interesa za osnivanje prava građenja na 99 godina ili kupnju dijela nekretnine, površine oko 6300 metara kvadratnih, za gradnju hotela planirane vrijednosti oko 1,7 milijuna Eura, u kojrm bi bilo zaposleno 30 do 40 osoba.

Za raspravu se prvi, u ime Kluba nezavisnih vijećnika, javio Ante Šušnjara. Kazao je da je Prijedlog Odluke potrebno doraditi i prikupiti više informacija o cijelom projektu, kako bi se vidjelo uklapa li se u viziju razvoja Hipodroma.  Upozorio je da bi davanje prava građenja ili prodaja zemljišta mogla omesti normalno funkcioniranje Hipodroma, obzirom da se navedena nekretnina proteže sve do jahačke staze i nalazi se između štala i buduće jahaone. Upozorio je da se Hipodrom nalazi u zoni od velikog značaja za Grad Sinj, u blizini Gradskog stadiona, Sportskog centra i Aerodroma te da je vrlo važan kao cjelina kako bi bio u funkciji posjetiteljima.

Šušnjaru su u raspravi podržali i ostali vijećnici. Nakon rasprave u ime Kluba vijećnika Mosta Miro Bulj zatražio je stanku koja se produžila na gotovo sat vremena. Nakon toga  pred vijećnicima se našao Zaključak o primanju na znanje informacije o postojanju interesa za ulaganje u gradnju hotela na području Hipodroma, kojim se ovlašćuje gradonačelnica da u dogovoru s klubovima vijećnika poduzme aktivnosti koje će omogućiti raspolaganje zemljištem putem javnog natječaja. Nakon još dvije stanke, na zahtjev klubova HDZ-a i nezavisnih vijećnika, vijećnici Mosta i nezavisni vijećnici još jednom su ponovili da je Odluku potrebno vratiti na doradu, dok je predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a Stipe Perić predložio prekid sjednice. U međuvremenu su vijećnici Mosta i SDP-a napustili sjednicu, nakon čega je zaključeno da nema kvoruma za nastavak sjednice.

ferata@ferata.hr
0997370409