SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Za 402 sinjska maturanta završila nastava

Autor/ica
Objavljeno: 23 svibnja, 2019

Iz četiri sinjske srednje škole izašla je još jedna generacija maturanata.

Za ukupno 402 sinjska učenika jučer, 23. svibnja bio je posljednji dan nastave. Iako u Sinju ni ove godine nije bilo organizirane javne proslave mature, posljednji dan srednjoškolskog obrazovanja maturanti su proslavili u vlastitom aranžmanu.

Prema informacijama koje smo dobili iz PP Sinj i sinjske Ispostave Hitne medicinske pomoći, proslava mature u Sinju protekla je bez ikakvih incidenata.

Najviše maturanata i ove je godine bilo u Srednjoj strukovnoj školi Bana Josipa Jelačića – 151, od kojih je 93 završilo četverogodišnje, a 58 trogodišnje srednjoškolsko obrazovanje. Tehničku industrijsku školu Ruđera Boškovića pohađalo je 128 maturanata, od kojih je 72 završilo četverogodišnje školsko obrazovanje, a 56 trogodišnje. Gimnaziju Dinka Šimunovića ove je školske godine pohađalo 75 maturanata, a Franjevačku klasičnu gimnaziju 48.

Dodajmo kako je dio Sinjana srednjoškolsko obrazovanje završilo u nekoj od splitskih srednjih škola.

One koje su prijavili državnu maturu uskoro očekuje povratak u školske klupe zbog polaganja ispita državne mature, a oni koji imaju negativne ocjene očekuju produžna nastava i popravni ispiti.

ferata@ferata.hr
0997370409