SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Predstavnici Saveznog ministarstva unutarnjih poslova SR Njemačke posjetili SD županiju

Autor/ica
Objavljeno: 3 svibnja, 2019

Izvor: www.dalmacija.hr

Zamjenik župana Ante Šošić, zajedno sa suradnicima Damirom Gabrićem, pročelnikom upravnog odjela zajedničkih poslova i Antom Radovčićem, višim savjetnikom za prosvjetu, primio je danas u prostorijama Splitsko dalmatinske županije visoko izaslanstvo policije Savezne Republike Njemačke koji su u našu županiju pristigli povodom donacije službenog vozila ‘Mobilnog preventivnog centra policije’.

Na čelu njemačkog izaslanstva bio je Andreas Backhoff glavni ravnatelj interventne policije SR Njemačke, kao i Edeltraud Kriszik pomoćnica glavnog ravnatelja, Marco Weiser policijski časnik za vezu Veleposlanstva SR Njemačke, te Kristina Pavleković pomoćnica časnika za vezu.

Radi se o donaciji službenog vozila osposobljenog i prilagođenog za policijski preventivni rad na terenu. Cilj je novi pristup u policijskoj prevenciji i jasna namjera da se još više pridonese sigurnosti u turističkoj sezoni, ali i preventivnom radu sa građanima na prostoru cijele Splitsko dalmatinske županije.

Jedna od planiranih aktivnosti je i intenziviranje rada tijekom turističke sezone na području grada Splita i svih otoka u partnerstvu sa stranim policijskim službenicima.

Zamjenik župana zaželio je gostima dobrodošlicu u Splitsko dalmatinsku županiju, u svoje osobno ime i u ime župana Blaženka Bobana.

U cilju realizacije ovog događaja i predstavljanja Splitsko dalmatinske županije kao lokalne zajednice koja iznimno brine o sigurnosti kao osnovi razvoja gospodarstva i turizma te kvalitete života kroz suradnju sa policijom prijemu su nazočili i Jozo Šuker zamjenik glavnog ravnatelja Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Marko Serdarević zamjenik načelnika PUSD, Paško Ugrina voditelj odjela prevencije PUSD, te Ivo Jakić iz službe prevencije MUP-a Republike Hrvatske

ferata@ferata.hr
0997370409