SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Pobožnost Križnog puta

Autor/ica
Objavljeno: 8 ožujka, 2019

U Svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske danas počinje pobožnost Križnog puta.

Križni put je pobožnost na spomen Isusove muke, od trenutka kada Isusa osuđuju na smrt do polaganja Isusova tijela u grob. Sastoji se od 14 postaja, a za svaku postaju, u crkvama ili na javnim mjestima postavljaju se slike ili kipovi s likovnim prikazima Isusove muke.

Tijekom cijele Korizme pobožnost Križnog puta u Crkvi Gospe Sinjske služit će se u 13,15 sati za djecu, a u 17,15 sati za sve župljanje, nakon kojeg će biti sveta misa. I ove godine, kada vrijeme dozvoli, održavat će se Križni put na Gospinom gradu za mlade i druge zainteresirane župljane.

Tradicionalni Križni put za sve župljane na Gospin grad održat će se u petak, 12. travnja s početkom u 17 sati.

‘To je već poznata pobožnost, koju održavamo u prirodi i u kojoj se ide od postaje do postaje. Sve više svijeta sudjeluje u Križnom putu na Gospin grad. To je naš dekanatski Križni put. Važno je da se cijela naša Župa i naš Dekanat zajednički upućuju prema, možemo reći, našoj Kalvariji, našem Gradu, koji je jako važan za našu povijest, i crkvenu i vjersku i kulturnu, i za naš Grad i za sve naše građane’, kazao je sinjski župnik fra Perica Maslać.

Župnik nam je otkrio još jednu novost. Naime, u subotu, 30. ožujka po prvi put održat se Križni put na Gospinom gradu za obitelji, koji će početi u 16 sati.

ferata@ferata.hr
0997370409