SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Sinjanka suautorica zbirke zadataka iz fizike

Autor/ica
Objavljeno: 27 studenoga, 2018

Sinjanka Marija Gaurina, prof. fizike i njena kolegica iz Osijeka Ivana Ljevnaić, prof. mentor fizike, u suradnji sa Školskom knjigom, izdale su zbirku zadataka iz fizike za pripremu učenika za natjecanja u osnovnoj školi.

Zbirka je nastala u želji da učenici na jednom mjestu pronađu primjere zadataka koji se pojavljuju na školskim, županijskim i državnim natjecanjima iz fizike.

‘Ovo je prva ovakva zbirka, kojoj je cilj olakšati pripreme za natjecanja učenicima. Do sada nije postojalo nešto takvo, već su se djeca za natjecanja pripremala na različite načine, koristeći različite izvore i literaturu. S obzirom da je maloga formata i rađena prema pedagoškom standardu, praktična je za svakodnevno korištenje i učenje. Prošla je recenziju Agencije za odgoj i obrazovanje te je odobrena kao pomoćno nastavno sredstvo’.

Marija Gaurina radila je osam godina kao nastavnica fizike u osnovnoj školi te je i sama primijetila da djeci nedostaje jedna ovakva zbirka. Nakon razgovora s urednicom Školske knjige, dogovorena je suradnja s Ivanom Ljevnaić iz Osijeka te je knjiga nastala u roku od godinu dana.

Obje autorice zajednički rade na još jednom projektu, no puno većem i zahtjevnijem. Riječ je o zbirci zadataka iz fizike za srednjoškolce koja će obuhvatiti primjere zadataka ne samo sa natjecanja provedenih u Hrvatskoj, već šire regije.

ferata@ferata.hr
0997370409