SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Sinj: Gradsko vijeće – rebalans nije prošao

Autor/ica
Objavljeno: 21 studenoga, 2018

Jučer je nastavljena 17. sjednica sinjskog Gradskog vijeća, na kojoj su vijećnici raspravili 7 od planiranih 15 točaka Dnevnoga reda.

Nastavku sjednice nazočilo je 19 od 21 vijećnika. Izostanak su opravdali vijećnici Mosta nezavisnih lista Miro Bulj i Frano Boko.

Sinjski vijećnici ni sinoć nisu izabrali predsjednika Gradskoga vijeća, jer nije bilo niti jednog kandidata.

Više od sat i pol vremena raspravljali su o Izvješću o radu gradonačelnice Kristine Križanac za prvih šest mjeseci ove godine. U okviru rasprave, vijećnici su gradonačelnici zamjerili kašnjenje u realizaciji niza projekata – IEC Sinjska alka s parkiralištem, zgrada Palacina, okoliš Gradske sportske dvorane Ivica Glavan Ićo, parkiralište kod Pravoslavne crkve…

Vijećnici nisu prihvatili Izvješće o poslovanju društva Čistoća Cetinske krajine za 2017. godinu s financijskim izvješćem. Iskazano je nezadovoljstvo održavanjem javnih površina u prigradskim naseljima, osobito gradskih groblja.

Za izviješće je glasovalo 7 vijećnika (3 MOST, 2 NL dr Jadrijević i nezavisni Ivana Šabić i Zvonko Maras), protiv je bio vijećnik SDP-a, a suzdržano 8 vijećnika HDZ-a.

Gotovo tri sata raspravljalo se o rebalansu ovogodišnjeg proračuna, kojeg je obrazložila gradonačelnica Kristina Križanac. Proračun za 2018. koji je planiran u iznosu 114,9 milijuna kuna, rebalansom je trebao biti smanjen za 25 milijuna kuna, odnosno na 89,1 milijun kuna. Do smanjenja je došlo uglavnom zbog nerealizacije planiranih projekata.

Veći dio vijećnika koji su sudjelovali u raspravi upravo to je istaknuo kao razlog zbog kojega neće podržati rebalans.

Za rebalans su glasovala 4 vijećnika NL dr. Jadrijevića i nezavisni Žarko Delić, protiv su bili Mirko Labrović (HDZ) i Nikola Vučković (SDP), a suzdržano 7 vijećnika HDZ-a, 3 vijećnika MOST-a i nezavisni Zvonko Maras.

Vijećnici su sinoć jednoglasno prihvatili Prijedlog Rješenja o izmjeni i dopuni Rješenja o određivanju i promjenama imena ulica i trgova u gradu Sinju, prema kojem je Ulica Žrtava rata preimenovana u Ulicu hrvatskog branitelja Stipe Vrančića, a Domaldova ulica u Ulicu 72. bojne Vojne policije.

Prihvaćeni su i prijedlozi zaključaka o odabiru najpovoljnije ponude tvrtke ‘Riba Kaštela’ za kupnju nekretnine u GZK Sinj i o prihvaćanju zahtjeva društva ‘Alfa ing’ za produljenje roka za pribavljanje uporabne dozvole, započinjanja obavljanja djelatnosti i zapošljavanja.

Na prijedlog potpredsjednika Gradskog vijeća Anđelka Bilandžića, sjednica je prekinuta u 23,45 sati, a nastavak će se održati u roku od nekoliko dana.

ferata@ferata.hr
0997370409