SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Hrvatske ceste moraju dovesti u prvobitno stanje nogostup uz D60 u Brnazama

Autor/ica
Objavljeno: 13 lipnja, 2018
Slika_2

Hrvatske ceste u roku od 90 dana moraju dovesti u prvobitno stanje nogostup uz državnu cestu D60 u Brnazama.

Ministarstvao mora, prometa i infrastrukture donijelo je rješenje kojim se naređuje Hrvatskim cestama da državnu cestu D60, dionica 1 u Brnazama, dovedu u prvobitno stanje u roku od 90 dana od dana prijema rješenja. Također, Hrvatske ceste dužne su po izvršenju obveze u roku od 5 dana, u elektronskom obliku s fotografijama, obavijestiti inspekciju Ministarstva o izvršenim radovima.

Podsjetimo, gradski vijećnik Filip Klarić – Kukuz (NL dr. Jadrijevića) tri puta je, u okviru aktualnog sata na sjednicama sinjskog Gradskog vijeća, od gradske vlasti tražio da poduzmu radnje kako bi se riješio višegodišnji problem razrušenog nogostupa na državnoj cesti D60 u Brnazama, u dužini od 200 metara.

Prvi put Klarić – Kukuz ovaj problem je aktualizirao na sjednici Gradskoga vijeća krajem studenoga prošle godine, pojasnivši kako je nogostup razrušen već 10 godina i kao takav prijetnja sigurnosti ne samo pješaka, već i svih ostalih sudionika u prometu.

Drugi put o ovom problemu na sjednici Gradskoga vijeća Klarić – Kukuz je govorio krajem veljače ove godine, kada je zamolio gradske službe da što prije pokrenu upite prema Hrvatskim cestama i Trgovačkom sudu kako bi se ovaj dio državne ceste vratio u prvobitno stanje. Nakon toga je, krajem ožujka ove godine, iz Grada Sinja Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture upućen dopis kojim se ukazuje na problem i traži da se nogostup vrati u prvobitno stanje.

Krajem svibnja ove godine, na sjednici Gradskoga vijeća, na upit Klarića Kukuza bivša pročelnica Ankica Panza izvijestila je o poduzetim aktivnostima u cilju rješavanja ovoga problema.

Protiv Rješenja Ministarstvao mora, prometa i infrastrukture nije dopuštena žalba, ali se može pokrenuti upravni spor pred nadležnim Upravnim sudom.

ferata@ferata.hr
0997370409