SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Ravnatelj Ratković demantirao informacije o ‘trovanju’ učenika

Autor/ica
Objavljeno: 30 svibnja, 2018
davor_ratkovic

Tragom informacije da je u ponedjeljak, 28. svibnja u OŠ Marka Marulića došlo do trovanja 30-ak učenika, danas smo posjetili ovu sinjsku školu i ravnatelja Davora Ratkovića.

Naime, prema informacijama koje kruže među građanima i na društvenim mrežama, u ponedjeljak poslijepodne nekoliko učenica ove škole, za vrijeme školskog sata, požalilo se da im je slabo, a jedna od njih je izgubila svijest, zbog čega je intervenirala Hitna medicinska pomoć.

Prema jednoj priči razlog koji je doveo do ovakve situacije je curenje plina iz centralnog grijanja, druga priča pak glasi da su djeca zatrovana vodom iz škole, u trećoj priči razlog za ovu situaciju su kancerogene podne obloge u učionicama, a u četvrtoj prozori koji se ne mogu otvoriti.

Ravnatelj Davor Ratković jutros nam je potvrdio da se prije dva dana 10-ak učenika, uglavnom učenica od 6 do 8 razreda, požalilo na mučninu, ali da ništa od onoga što se navodi kao razlog takve situacije nije točno.

‘Ništa izvanredno se u školi nije dogodilo, osim što se u ponedjeljak u popodnevnim satima, poslije pljuska, u učionice uvukla sparina. Curicama, koje su većinom u pubertetu, koje ne jedu dovoljno i ne unose dovoljne količine tekućine u organizam, došlo je slabo. Sva su djeca zbrinuta. Tu su bili nastavnici i ostalo osoblje škole koji su pozvali Hitnu pomoć i djeca su pregledana. Nikakvih naznaka trovanja niti epidemije nema, niti su ikakvi uzorci uzimani, jer nije bilo potrebe. Nekim učenicama je zaista pozlilo, ali u svemu tome bilo je i onih koji su iskoristili priliku, jer su trebali pisati ispite ili biti ispitivani, pa je navodno i njima došlo slabo’, kazao je Ratković.

Prema riječima ravnatelja Ratkovića, među učenicima u jutarnjoj smjeni ništa slično se nije dogodilo, kao ni među djelatnicima škole. Ravnatelj ističe kako nije utvrđen nikakav razlog u školskom objektu koji bi mogao biti uzrok ove situacije.

‘Mi primamo upite o ispravnosti vode i slično, no škola uredno radi i posluje. S vremena na vrijeme dogodi se da nekom učeniku dođe slabo, no ova situacija je zaista bila izvanredna, ali razlozi nisu niti curenje plina iz centralnog grijanja, niti neispravnost vode, niti kancerogeni podovi, niti nemogućnost otvaranja prozora. U učionice se jednostavno uvukla sparina. Mi u posljedpodnevnim satima nastojimo nastavu održavati u slobodnim prostorijama u prizemlju, upravo zbog ovih velikih vrućina. Panike nema i ne postoji niti jedan razlog za izvanredne situacije’, tvrdi ravnatelj Davor Ratković.

Informacije o stanju učenika koje smo dobili od ravnatelja Ratkovića u telefonskom razgovoru potvrdio nam je voditelj Hitne medicinske pomoći u Sinju dr. Jakov Škaro.

skola_marka_marulica

ferata@ferata.hr
0997370409