SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Sinj: Obilježavanje Dana hrvatske knjige te Svjetskog dana knjige i autorskih prava

Autor/ica
Objavljeno: 20 travnja, 2018
noc_knjige_ferali_sinj01

Povodom Dana hrvatske knjige, koji se obilježava 22. travnja i Svjetskog dana knjige i autorskih prava, koji se obilježava 23. travnja, udruga Sinjski ferali organizira prigodni program pod nazivom ‘Noć knjige u Sinju’.

Program je podijeljen u tri dijela, za tri ciljane dobne skupine i to djecu, odrasle i mlade, a održat će se u subotu, 21. travnja u parku uz Šetalište Alojzija Stepinca u Sinju.

‘Cilj nam je barem nakratko publici približiti smisao i važnost čitanja, ljepotu pročitanog djela, potaknuti publiku na čitanje, jer čitati se može bilo kad i bilo gdje! Zato Vas pozivamo dragi naši sugrađani da nam se pridružite na čitanju u parkiću’, poručuju iz udruge Sinjski ferali.

Program za djecu odvijat će se od 15,30 do 17,30 sati. 
Vile pričopričalice pripovijedat će djeci priče i bajke. Nakon pričaonice slijedi mini-parlaonica na kojoj će Vile pričopričalice potaknuti djecu na razgovor o pročitanom djelu. Iza vesele mini-diskusije djeca i Vile ocrtat će djelove iz priče, koje su na njih ostavile najveći dojam. Sva djeca su dobrodošla.

Program za odrasle održavat će se od 18,30 sati do 20,30 sati.
U parku će članovi udruge Sinjski ferali i drugi zainteresirani građani čitati ulomke iz djela ljubavne tematike. Stoga se pozivaju svi zainteresirane da dođu s omiljenom knjigom I pročitaju ulomak iz dragog im djela. Nakon čitanja, sudionici će razgovarati o tekstovima koji su se posebno dojmili pojedinih sudionika.

Program za mlade planiran je od 21 do 23 sata.
U okviru programa za mlade čitat će se rock poezija, djelovi iz omiljenih iz objavljenih biografija rock glazbenika, sve to uz glazbenu pratnju. Nakon čitanja moderatori će pokrenuti razgovor o pročitanom, pogotovo o buntovnim tekstovima.

ferata@ferata.hr
0997370409