SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Bulj u Saboru još jednom o Dalmatinki

Autor/ica
Objavljeno: 11 travnja, 2018
miro_bulj

Saborski zastupnik Mosta Miro Bulj jutros je u Saboru ponovno otvorio pitanje potraživanja radnica bivše sinjske tvornice konca Dalmatinka Nova d.d. koja je prije nekoliko dana prodana u stečajnom postupku.

U okviru aktualnog sata Bulj je predsjednika Vlade Andreja Plenkovića pitao namjerava li se Ministarstvo financija odreći svojih potraživanja u korist radnica koje potražuju oko 10,5 milijuna kuna.

Premijer Plenković se složio s Buljevom tvrdnjom da je neisplata plaća izrabljivanje radnica. Kazao je kako će u dogovoru s Ministarstvom financija i jedinicom lokalne samouprave vidjeti što se može učiniti po tom pitanju.

Bulj je podsjetio da Ministarstvo financija još nije odgovorilo na Preporuku Gradskog vijeća Grada Sinja o odricanju prava i potraživanja u stečajnom postupku nad Dalmatinkom Novom u korist radnica te da se nada kako od premijera neće dobiti samo činovnički odgovor, kakav je dobio od Ministarstva financija, već da će se založiti da radnice ostvare svoje temeljno ljudsko pravo – pravo na plaću.

ferata@ferata.hr
0997370409