SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Business park u cijelosti uplatio iznos za kupnju Dalmatinke Nove d.d. u stečaju

Autor/ica
Objavljeno: 3 travnja, 2018
dalmatinka_nova

Business park d.o.o. iz Zadra u cijelosti je uplatio iznos za kupnju bivše sinjske tvornice konca Dalmatinke Nove d.d. u stečaju.

Na službenim stranicama Trgovačkog suda u Splitu jutros je objavljen zaključak u kojem stoji kako je kupac Business park iz Zadra 30. ožujka 2018. godine u cijelosti uplatio iznos od 24,5 milijuna kuna za kupnju Dalmatinke Nove d.d. u stečaju. Sukladno tome, današnjim danom Sud je donio Zaključak o predaji nekretnine kupcu i potvrdu kojom kupac u zemljišnim knjigama može provesti zemljišni upis i izvršiti prijenos vlasništa na nekretninama. Informaciju nam je potvrdio stečajni sudac Velimir Vuković.

‘Daljni rad koji treba poduzeti u ovom postupku je da stečajna upraviteljica predloži završno ročište i završnu diobu i nakon toga pristupi zaključenju stečajnog postupka. U međuvremenu su ispravljene tablice utvrđenih tražbina za iznos 2 milijuna 660 tisuća kuna, koje je Agencija za osiguranje radničkih potraživanja isplatila u stečaju radnicima. Agencija je isplatila radnicima tri plaće otpremnine koje su bile posebnim zakonom zaštićene i za iznos isplaćenih tražbina oni ulaze u pravni status vjerovnika. Nakon toga, isplata će se vršiti prema slijedu utvrđenih tražbina’, kazao nam je stečajni sudac Velimir Vuković.

Stečajni sudac Vuković ističe kako je potrebno neko vrijeme da stečajna upraviteljica pripremi završni račun i završne odredbe, a ukoliko ih skupina vjerovnika prihvati ići će se u zaključivanje stečajnog postupka. Prema njegovoj procjeni, za cijeli postupak potrebno je mjesec – dva dana.

Podsjećamo, Bussines park je sredinom studenog prošle godine uplatio 2 milijuna i 450 tisuća kuna jamčevine, a ostatak do 24 milijuna i 500 tisuća kuna obvezao se uplatiti u roku od 60 dana, odnosno do 11. siječnja 2018. godine. No, 19. studenog 2017. godine od Trgovačkog suda u Splitu zatražio je produljenje roka za uplatu i to za 60 dana, zbog postupka odobravanja kredita. Sud je rješenjem od 27. prosinca kupcu odobrio zahtjev za produženje roka. Novi rok za uplatu je počeo teći nakon što je rješenje postalo pravomoćno te je kupac preostali dio novca trebao uplatiti do 4. travnja 2018. godine, što je i učinio.

ferata@ferata.hr
0997370409