SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Sinj: Besplatan prijevoz i za izvanredne studente

Autor/ica
Objavljeno: 7 ožujka, 2018
autobus_promet

Nakon što je Grad Sinj osigurao besplatan prijevoz redovitim studentima, utvrđeno je kako isto pravo, pod određenim uvjetima, mogu ostvariti i izvanredni studenti koji redovito pohađaju predavanja.

Podsjećamo, prilikom donošenja Proračuna Grada Sinja za ovu godinu, prihvaćen je amandman Kluba vijećnika MOST-a nezavisnih lista kojim je osigurano dodatnih 650 tisuća kuna za besplatan prijevoz studenata (u prošloj godini cijena studentskog mjesečnog prijevoznog pokaza iznosila je oko 400 kuna).

Sukladno povećanim proračunskim sredstvima i njihovoj namjeni gradonačelnica Kristina Križanac je 15. veljače ove godine donijela Odluku o subvencioniranju ili refundiranju troškova autobusnog prijevoza redovitih studenata s područja Grada Sinja u razdoblju od 26. veljače do 08. lipnja 2018. godine, kojom je reguliran besplatan prijevoz studenata.

No na posljednjoj, 10. sjednici sinjskog Gradskoga vijeća, vijećnik SDP-a Nikola Vučković pitao je gradonačelnicu zbog čega se financira prijevoz samo redovitim studentima, odnosno zašto je ukinuta subvencija izvanrednim studentima koji su je imali u prošloj godini.

Gradonačelnica Križanac odgovorila je kako je takva odluka donesena sukladno amandmanu MOST-a kojim je besplatan prijevoz osiguran isključivo redovitim studentima.

Međutim, dan kasnije, uvidom u amandman MOST-a o besplatnom studentskom prijevozu, utvrđeno je kako se isti nije odnosio samo na redovite nego općenito na sve studente.

Konačno je utvrđeno i na gradskim web stranicama objavljeno kako “neovisno o odredbama Odluke koje subvenciju omogućavaju isključivo redovitim studentima, u razdoblju od 26. veljače do 8. lipnja 2018. godine i izvanredni studenti s prebivalištem na području Grada Sinja, koji nisu u radnom odnosu a redovito putuju na predavanja mogu putem Pisarnice Grada Sinja, podnijeti zahtjev da im se omogući subvencija troškova autobusnog prijevoza. O osnovanosti svakog pojedinačnog zahtjeva, odlučivat će Gradonačelnica sukladno svojim ovlastima i raspoloživim sredstvima.”

ferata@ferata.hr
0997370409