SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Udruga nezavisnih gradonačelnika i načelnika na sastanku s premijerom Plenkovićem

Autor/ica
Objavljeno: 5 ožujka, 2018
plenkovic_udruga_nezavisnih

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković danas je u Banskim dvorima primio predstavnike Udruge nezavisnih gradonačelnika i načelnika.

Uz predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, na sastanku su sudjelovali ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, ministar uprave Lovro Kuščević te predstavnik Ministarstva financija. Na sastanku nisu bili gradonačelnica Sinja Kristina Križanac ni njen zamjenik Denis Glavan, koji surađuju s Udrugom nezavisnih, dok je načelnik Općine Otok Dušan Đula nazočio sastanku.

‘To je bio jedan ugodan susret, najprije nas iz Udruge nezavisnih, a kasnije jedan ugodan prijem kod premijera, gospodina Plenkovića. To je bio jedan više protokolarni prijem. Nije bilo gotovo ni riječi o politici. Mi smo došli pokazati da želimo svojim lokalnim sredinama sve najbolje i da svi skupa želimo našu domovinu Hrvatsku usmjeriti jednom boljem i konkretnijem napretku, odnosno pravcu. Nekakve konkretne pomoći se naziru i naglašene su, ali nikakvi veliki projekti. Premijer je kazao da su na vrata Vlade, odnosno ministarstva otvorena’, kazao je načelnik Otoka Dušan Đula.

Nakon sastanka ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, ministar uprave Lovro Kuščević te predstavnik Ministarstva financija održali su konferenciju za novinare na kojoj su istaknuli kako očekuju dobru suradnju i koordinaciju između Vlade i Udruge. Ministar Kuščević je Udrugu nezavisnih uputio na još što bolju koordinaciju s Udrugom gradova, Udrugom općina i Zajednicom županija, ističući kako je njihova problematika ista. Kazao je i kako ove udruge ne bi smjele biti političke udruge, već interesne udruge koje brinu o jedinicama lokalne i regionalne samouprave.

ferata@ferata.hr
0997370409