SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Vlada RH odgovorila sinjskom Gradskom vijeću

Autor/ica
Objavljeno: 5 siječnja, 2018
gradsko_vijece181217

Predsjednik sinjskog Gradskoga vijeća Joško Kontić od Vlade Republike Hrvatske dobio je obavijest da je zaprimljena Preporuka Gradskog vijeća Grada Sinja vezano za Dalmatinku Novu d.d. u stečaju, koja je upućena u nadležna ministarstva.

Podsjetimo, sinjski gradski vijećnici su dana 28. studenoga 2017. godine, na 7. sjednici, na prijedlog Kluba vijećnika Mosta nezavisnih lista, jednoglasno prihvatili Preporuku Gradskog vijeća Grada Sinja o potrebi donošenja odluke kojom bi se Republika Hrvatska i jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, trgovačka društva i ustanove u vlasništvu Republike Hrvatske i jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, odrekle svojih (razlučnih i drugih) prava i potraživanja u stečajnom postupku nad stečajnim dužnikom Dalmatinka Nova d.d. u stečaju, u korist radnika tvornice.

Preporuku kojom se traži da se država odrekne svojih potraživanja u korist radnika sinjsko Gradsko vijeće uputilo je Vladi Republike Hrvatske, Ministarstvu financija, Ministarstvu državne imovine, Ministarstvu pravosuđa i Ministarstvu uprave.

S obzirom na nove okolnosti, odnosno činjenicu da je kupcu produžen rok za uplatu kupovine Dalmatinke Nove d.d. u stečaju za još 60 dana, dobiveno je dodatno vrijeme da preporuka Gradskog vijeća u nadležnim ministarstvima bude razmotrena.

ferata@ferata.hr
0997370409