SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Velika pobjeda odličnog Alkara, Svalina torpedirao Kaštela

Autor/ica
Objavljeno: 7 listopada, 2017
Alkar - Kaštela

Sjajnom momčadskom predstavom Alkar je slavio uvjerljivu pobjedu protiv Kaštela. Malo se tome tko nadao, ali to se dogodilo. Pokazali su mladi momci trenera Kujundžića karakter, vratili se nakon minusa i na krilima briljantnog Svaline prelomili utakmicu daleko prije kraja…

Alkar – Ribola Kaštela 85:62 (18:10, 15:32, 22:9, 30:11)

Sinj – ŠSD Sinj.
Gledatelja: 900
Suci: Martin Vulić (Zadar), Josip Jurčević (Split), Ante Čanković (Zemunik)

Alkar: Svalina (23), Modrić (2), Booth (14), Graf (14), Vuko (16), Bilandžić (2), Kamber, Šarac (2), Radoš, Vučić (12).

Ribola Kaštela: Mikulić, Rhymes (12), Karanušić, Pruže, Došen (11), Galić (4), Mandić (2), Đugum (7), Živković (13), Roso, Šipić (5), Matić (8).

Alkar je otvorio susret kako se samo poželjeti moglo, odlično je funkcionirala obrana, a Kaštelani su bili prilično impresionirani i srljali su iz greške u grešku. Sjajan posao na otvaranju radio je Vuko, potpuno neutralizirajući kudikamo korpulentnijeg Đuguma, ali i ostatak društva bio na visokoj razini. Donijelo je to Alkaru prednost od 18:5 krajem prve četvrtine, no od tog trenutka Alkar je neobjašnjivo pao.

Gosti su dobar impuls s kraje prve prenijeli i na otvaranje druge četvrtine i vrlo brzo došli do egala. Alkaru kao da je nestalo energije, obrana je postala statična, u serijama su se promašivala i slobodna bacanja pa su gosti prvi put u 16. minuti ostvarili i minimalno vodstvo. Minutu i pol prije kraja Ribola je ostvarila velikih devet koševa viška (33:42), što je bio i rezultat s kojim se otišlo i na odmor.

Alkar se pribrao na poluvremenu i počeo topiti prednost gostiju, osjetila se silna želja, a u 15. minuti semafor je konačno pokazao minimalnu prednost (46:45). Bio je to okidač za još energičnijeg Alkara, ponovno su Sinjani pronašli “formu” s početka susreta, ostvarili ugodnih sedam koševa viška, dok su pred odlučujućih deset minuta imali 55:51.

A čim se ušlo u završni period gosti su upoznali talent Ivana Svaline koji se serijom trica prelomio utakmicu, nakon čega im povratka nije bilo. Utrpao ih je Svale na kraju sedam iz osam pokušaja. Razigrao se i L.J. Booth, što posebno veseli, jer nakon niza opravdanih upitnika pokazao je da može. Bila je to pobjeda momčadi, osjetilo se zajedništvo, svatko je dao svoj obol i to je možda i najbolji dio ove košarkaške priče.

Trener Alkara, Domagoj Kujundžić:

– Lijepo je krenuti pobjedom pred ovakvom publikom koja zna košarku i koja zdušno bodri momčad svih 40 minuta pa evo i debelo nakon završetka utakmice. Ja sam odmah nakon imenovanja rekao da mi je čast što sam trener Alkara, a ovo je razlog i zašto. Dobro smo otvorili, ali smo ušli u neke probleme s faulima i poremetila nas je zonska obrana Kaštela na koju nismo imali pravog odgovora. Na poluvremenu smo se dogovorili da uđemo agresivnije, i to je bilo dobro, ali nakon nove zone Kaštela po meni je ključan posao odradio Modrić koji je razbio tu zonu s par dodavanja. Čestitam svojoj momčadi.

Trener Ribole Kaštela, Luka Žitko:

– Prije svega želim čestitati Alkaru i njegovom treneru na zasluženoj pobjedi. Ne znam što bih rekao jer odigrali smo utakmicu s dva različita lica i neobjašnjivo smo radili greške koje su nas koštale. Previše smo lakih šuteva omogućili Alkaru, lopta je sporo išla u napadu i povratka nije bilo.

Statistika:

Stat Tabl-a-1

ferata@ferata.hr
0997370409