mel PM SOLAR

Sinj u znaku 302. alkarskog nadmetanja

Autor/ica
Objavljeno: 6 kolovoza, 2017
alka_jutro5

Danas je dan 302. Sinjske alke.

Tradicionalno, u 6 sati mačkule sa Starog grada označile su početak alkarskog dana, a potom je Gradska glazba Sinj budnicom najavila 302. Alku. I ove godine stotine mladih dočekale su zoru na sinjskoj Pijaci, iščekujući dolazak Gradske glazbe.

Nakon toga, na Starom gradu služena je molitva za sve alkare, koju je predvodio sinjski gvardijan fra Petar Klapež.

Vojvodin ađutant Marko Vrca, u pratnji svog alkarskog momka Petra Delića i u kočiji kojom je upravljao Davor Ivković obišao je Gradsku upravu, Vojarnu 126. brigade i Svetište Čudotvorne Gospe Sinjske te gradonačelnicu Kristinu Križanac, pukovnika Kovića i gvardijana fra Petra Klapeža na današnje 302. alkarsko nadmetanje.

U nastavku dana u Sinj će postati centra Hrvatske. Očekuje se dolazak pokroviteljice Alke, predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, premijera Andreja Plenkovića, predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića, ministara u Vladi RH, brojnih saborskih zastupnika i drugih gostiju. U 15 sati u Alkarskim dvorima upriličit će se vojvodin prijem, a nakon toga povorka će se uputiti na Alkarsko trkalište, gdje će u 16 sati i 30 minuta početi nadmetanje za 302. Sinjsku alku.

Po završetku Alke, u 21 sat u Alkarskim dvorima održat će se Večer slavodobitnika, a potom će se u 22 sata na Trgu dr. Franje Tuđmana upriličiti vatromet i koncert Klape sveti Juraj i orkestra HRM-a, u čast slavodobitnika 302. Sinjske alke.

ferata@ferata.hr
0997370409