SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Žene na čelu vrličkog Gradskog vijeća

Autor/ica
Objavljeno: 7 lipnja, 2017
gradsko_vijece_vrlika

Za predsjednicu Gradskoga vijeća Grada Vrlike izabrana je Dijana Maras, a za njenu zamjenicu Ljilja Vrančić.

Na jučerašnjoj konstituirajućoj sjednici Gradskoga vijeća Grada Vrlike, vijećnica HDZ-a Dijana Maras izabrana je za predsjednicu Gradskoga vijeća. Za zamjenicu predsjednice Gradskoga vijeća izabrana je također HDZ-ova vijećnica Ljilja Vrančić.

U Gradskom vijeću Vrlike HDZ ima 8 vijećnika, NL Ivana Vulića 3, a HNS-LD 1 vijećnika. Predsjednica i potpredsjednica izabrane su sa 9 glasova za (HDZ i NHS-LD) 2 suzdržana i 1 protiv (vijećnici NL Ivana Vulića).

‘Iznimna mi je čast što sam izabrana za predsjednicu Gradskoga vijeća. Nadam se da će rad svih vijećnika biti usmjeren na dobrobit svih naših sugrađana i da ćemo imati konstruktivne sjednice’, kazala je predsjednica Vijeća Dijana Maras.

Odmah nakon konstituirajuće sjednice vrlički vijećnici održali su prvu redovnu sjednicu.

‘Donijeli smo odluku o o razrješenju gospodina Nikole Uzuna s mjesta ravnatelja Športsko-rekreacijskog centra Česma, obzirom da je isti izabran za zamjenika gradonačelnika, a te dvije funkcije su nespojive. Druga točka je bila svečana prisega gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika’, kazala je Maras.

Dodajmo kako je službena primopredaja dužnosti između dosadašnjeg gradonačelnika Ivana Ćorića i novoizabranog gradonačelnika Jure Plazonića obavljena u ponedjeljak, 05. lipnja.

ferata@ferata.hr
0997370409