SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Sinjsko pučko kazalište predloženo za Nagradu Splitsko-dalmatinske županije

Autor/ica
Objavljeno: 26 ožujka, 2016

kazalište1

Na 28. sjednici Županijske skupštine, koja će se održati u četvrtak, 31. ožujka, županijski vijećnici raspravljat će o 79 točaka Dnevnoga reda. Na dnevnom redu naći će se i prijedlozi odluka o dodjeli nagrada Splitsko-dalmatinske županije, za koje je predloženo i Sinjsko pučko kazalište.

Prema informacijama koje smo dobili od Vice Oršulića, predsjednika Odbora za javna priznanja Županijske skupštine, Nagrada SDŽ Sinjskom pučkom kazalištu bit će dodjeljena na inicijativu više predlagatelja, za 60 godina uspješnog djelovanja.

U obrazloženju uz Prijedlog odluke o dodjeli nagrade stoji kako Sinjsko pučko kazalište već dugi niz godina ostvaruje značajne rezultate na smotrama i festivalima kako u Hrvatskoj, tako i izvan Hrvatske, da se iz dana u dan povećava broj aktivnih članova, te da su osnovane i nove sekcije – Dječji dramski studio i Dramski studio mladih.

Među brojnim predstavama, priznanjima i nagradama istaknute su nagrada za za najbolju predstavu za očuvanje kulturne baštine za predstavu ‘Dujo Manzan i Mate Manistra’ u režiji Željka Viculina, nagrada za najbolju predstavu i najbolju žensku ulogu na međunarodnom festivalu u Postojni 2015. i specijalna nagrada stručnog žirija za društveno angažiranu temu na međunarodnom festivalu ‘Komedija fest’ u Bjelovaru za komediju ‘Izbori za lokalnog šerifa’, te proglašenje najboljom dramom svih dosadašnjih pet održanih međunarodnih festivala u Đurđevcu za predstavu ‘Nedostajem sama sebi’.

U obrazloženju Prijedloga stoji i da su članovi Sinjskog pučkog kazališta održali niz humanitarnih predstava za štićenike Centra za odgoj i obrazovanje ‘Juraj Bonaći’, Doma za mladež ‘Maestral’, Centra za rehabilitaciju ‘Fra Ante Sekelez’ Vrlika i druge, te da već šest desetljeća Sinjsko pučko kazalište svojim uspješnim radom obogaćuje društveni i kulturni život Grada Sinja i Splitsko-dalmatinske županije.

ferata@ferata.hr
0997370409