SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Klapa Sinj ponovno oduševila

Autor/ica
Objavljeno: 1 kolovoza, 2013
klapa_gosti_koncert10

Foto: Petar Dadić

Klapa Sinj i njeni gosti sinoć su u Alkarskim dvorima, pred oko 800 posjetitelja, održali tradicionalni koncert.

Riječ je o koncertu kojega Klapa Sinj organizira svake godine u okviru manifestacije ‘Dani Alke i Velike Gospe’. Ove godine gosti Klape Sinj bili su Ženska klapa Luna iz Kožina kraj Zadra, mladi gitarist Natan Zlodre i glumica Marija Cvrlje Radović, te Sinjanke Mirjana Živalj, Inga Romac Šarić, Iva Ajduković i Ivana Radan koje su nastupile uz Klapu Sinj.

Na koncertu su se našle neke od najboljih dalmatinskih klapskih pjesama u ‘a capella’ izvedbi, čime je Klapa Sinj još jednom potvrdila da je jedna od rijetkih klapa koje njeguju izvorno pjevanje.

U uvodnom govoru prof. Jakov Dukić, jedan od osnivača Klape Sinj, oživio je sjećanje na Ljubu Stipišića Delmatu, skladatelja, pjesnika, melografa, sakupljača narodnog blaga, voditelja klapa…, podsjetio je na nedavni uspjeh Sinjanina Bruna Vučkovića na Omiškom festivalu, te je pozvao publiku na Festival marijanske pjesme – Klape Gospi Sinjskoj koji će se održati sutra u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske. Također je izrecitirao stihove svoje nove pjesme ‘Majko naša od sve dice’.

Klapa Sinj koncert je otvorila pjesmom ‘Vo je naša zemlja’ kojom je publici u Alkarskim dvorima i svim Sinjanima čestitala Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i dan branitelja – 5. kolovoza.

Jednom riječju, sinoćnji koncert bio je smotra sinjskih glazbenih talenata okupljenih oko Klape Sinj.

fotogalerija

ferata@ferata.hr
0997370409